fredag 7. desember 2012

Adventshjerte

Jeg kom plutselig over en masse perler da jeg ryddet i hobbysakene mine, og det var en pose med treperler i en varm rød-lillafarge som fanget oppmerksomheten min. Jeg hadde ståltråd for hånden, så jeg lagde likesågodt to hjerter. Så festet jeg på litt tynn hamptråd, så jeg kunne henge de opp. Det ene hjertet havnet på kjøkkenet (^^,)


 Hva synes dere? 







 

Stillbord med granbar

Ei venninne kom innom en dag og lurte på om vi kunne gå en tur i skogen å samle inn litt granbar og kongler, så vi kunne pynte til jul. 
Etter mye slarving, og andre som kom for å slarve, så pakket vi oss inn i varmt tøy og beveget oss mot skogen.Det var ufattelig kaldt, men vi fant både det ene og det andre. 

Jeg hadde ikke tenkt så mye på hva jeg ville bruke granbaren til, men så kom jeg på at jeg hadde sett noen i et magasin som hadde brukt det som fat ute, med lys på, så da satte jeg igang med å lage mitt eget stillbord. 

Jeg har vært litt lur og satt ut et rykte om at jeg vil ha alt av syltetøyglass og blikkbokser og alt som bare hadde gått i søpla, og det har vært mange snille sjeler der ute som har samlet inn til meg :) Så da har jeg et lager av ting jeg trenger, hvis jeg plutselig finner ut at jeg vil lage noe :)

 Jeg er så heldig at jeg har et overbygg foran inngangspartiet, så jeg har to "vinduer". Jeg tenkte å plassere to stillben i hver av "karmene", derfor trenger jeg dobbelt opp. 

Jeg ville ha 3 forskjellige str på lysene, så jeg valgte to store syltetøyglass, to små sildglass og to store telys. I syltetøyglassene plasserte jeg små kubbelys, og i sildglassene telys. 
Jeg ville også lage et frostet uttrykk på en av lysene i stillbenet, derfor sprayet jeg frostspay på sildglassene. 
Etter dette surret jeg tynn hamptråd flere ganger rundt "halsen" på glassene, og på syltetøyglassene dryppet jeg voks i gull, og stemplet med et segl. 

Så var det bare å tenne lys, og kose seg :)

Her er resultatet: 




 Hva synes dere?


torsdag 6. desember 2012

Trollhassel

Jeg har lenge vært fasinert av bruken av trollhassel i hjemmet, og har alltid ønsket å ha en gren hengenes oppunder taket, pyntet etter årstiden.

Da jeg var ute i ærender en dag, kom jeg over et "salg" på trollhassel, og da tok jeg med meg en gren :)

Jeg funderte faktisk ganske lenge over hvor jeg skulle plassere den, for jeg hadde ikke bestemt meg for hvor den skulle være på forhånd..
Men jeg har klaget lenge for meg selv hvor stusselig entrèn vår ser ut for tiden, og da slo det meg at trollhasselgrenen passet perfekt der!

Og siden vi er noen få uker fra juleaften har jeg pyntet grenen med julekuler og annet fint. Jeg har også viklet en batteridrevet lyslenke  rundt grenen for en koselig effekt. Kan hende det blir mer/annen pynt nærmere jul, det skal jeg kjenne på litt først :)



Hva synes dere?