torsdag 9. juni 2011

Årets siste dager

Ja, da er vi i den tiden at skoleåret snart er over.
Det ryddes og kastes og taes med hjem.
En klassetur klarte vi og få i stand også, til Oslo. Vår kjære Inge kjørte oss rundt i skolens minubuss, med Torild rett ved siden av. Misjoneni Oslo var å få en guidet tur på Opraen, og kanskje også på Holmenkollen. Vi dro først opp til Holmenkollen, og bestemte oss for å bare ta en titt, og deretter dra ned i byen og spise, før vi skulle inn til vår guidede tur i det aller helligste i hjertet av Opraen.
Jeg har aldri vært i opraen, jeg har bare sett den på tv, og fra langt laaaangt unna. Jeg ventet meg egentlig ikke sa mye, men da jeg aller først måtte på do, var jeg solgt. Noe så stilig!! Det var så storslagent at jeg ble satt ut en smule, må jeg innrømme.
Da vi endelig var ferdig med å beundre og ta bilder av hverandre inne på damedoen, var det dags for turen rundt i bygget. Vår guide var en pensjonert operasanger, og hadde alle de rette forutsetningene for at vi skulle få høre mye godsaker. Vi fikk bli med Backstage og se kostymer, sysalen og vi tiitet litt rundt/bak dører inn i rom med vegger dekket med knappe/paljett bokser. Det var så innmari mye å se på, at nakken ble sliten av å snu på hodet! Tenk å være lærling her! Det må gi uante muligheter senere! Og så gøy! Vi fikk se kostymer som de nyeste ballettstykkene og operastykkene skulle ha på seg, og vi ble alle bergtatt! Det var så detaljert, så inviklet at vi nesten ikke fattet det! Men utrolig spennende!
Deretter ble vi vist rundt bak scenen, og vi fikk se spesiallagede kulisser, og kulisser som var under produksjon. Kjempespennende!
Guiden tok oss med rundt til jobbarealene til ballettdanserne og operasangerne, og vi fikk smugkikke på øvelser og se hvordan de jobber.
Den store finalen på turen, var turen innom hovedscenen. Jeg fikk frysninger og klump i halsen, og sommerfugler i magen av å gå inn der, det var et så stort øyeblikk at jeg mistet munn og mæle...
Det var en kjempebra guidet tur, siden det var en person som hadde jobbet der, og som hadde dette i blodet, var det som å høre ei mor snakke kjærlig om barnet sitt. Måten hun fortalte om ideen og utviklingen av bygget, gjorde at vi forsto veldig godt hva visjonen til arkitektene var.
Jeg må si at det var veldig smart å bruke eik som en brytning, det gav en lun og hjemmekoselig følelse, slik at man ikke føler seg utelatt av storslagheten.Jeg må innrømme at jeg fikk lyst til å ta på det hele tiden, det så så fløyelsmykt ut, og det stemte faktisk.
Alt i alt synes jeg at Oprean er fantastisk frisk og spennede!!
Resten av dagen var vi fri til å gjøre hva vi ville, og jeg bestemte meg for å ta det rolig, og gikk for meg selv. Jeg trivdes med å ta alt i mitt eget tempo, og da jeg var tilbake i minibussen, hadde jeg ikke kjøpt noenting! Det var utrolig deilig!