onsdag 9. februar 2011

Frostet vindu

I mange år har jeg synes at frøstet glass er stilig, og vinduer med frostede detaljer har jeg sett mye av, b.l.a. på skolen. Jeg hadde aldri trodd at dette var noe jeg kom til å måtte lage til selv!
Høsten 2010 flyttet jeg og kjæresten til en generasjonsbolig vegg i vegg med svigers. Der var det ganske mye som jeg følte måtte pusses opp, og vi malte vinylvegger, pusset opp litt av kjøkkenet og annet småplukk.
På badet er det et ganske stort vindu, som vi tenkte vi skulle skaffe en eller annen type gardin til. Utenfor er det nemlig en veldig trafikkert vei, som har utsyn rett inn i dusjen! 
Etter hvert kom tanken på at vi kanskje skulle prøve å froste det.
Så var jobben å finnet ut hvordan. Skulle vi kjøpe en type film, eller spray? Jeg lette på nettet og fant masse kjerringråd om hvordan en kan froste glass. F. eks. kulturmelk. Det dumme med kulturmelk er at det lett vaskes bort....
Etter mye om og men dro vi innom Clas Ohlson og fant en spray.
Vi tok med sprayen hjem, og klarte knapt å vente, så vi satte i gang med å lese bruksanvisningen, og satte i gang.
Det vi ikke tenkte på, var at det var en sinnsykt sterk lukt på denne sprayen, så vi klarte å spraye litt, også måtte vi bykse ut i friluft. Inn igjen å spraye, og rett ut igjen.
Men det fine var at lukten forsvant i løpet av kvelden, og resultatet ble kjempe bra!!






 Jeg tok frem saks og teip, for jeg ville lage et lite møsnter i "frostingen"




 Må innrømme at det ble litt pirkerier i å klippe ut like store firkanter, og deretter sette de på rekke, men det var verdt det!!





Her er resultatet, frosting, med et lite mønster : )

Kokeriet

Da har vi tatt fatt på en ny oppgave; Kokeriet på gamle Nestlè i Hamar.


Planene for Kokeriet er en samling av mange kreative firmaer i de gamle lokalene til Nestlè på Hamar. Meningen er at firmaene skal kunne jobbe sammen med prosjekter/ oppdrag, og kunne la seg inspirere av hverandre, under hvert sitt område.

Vår oppgave, er å innrede de rommene som alle firmaer skal kunne bruke, alt fra inngang, ganger, møterom og fellesarealer.

Jeg har valgt å innrede og designe inngangspartiet.


Siden det er mange forskjellige firmaer som skal spres over flere etasjer og over mange kvadratmeter, mente jeg det var lurt å lage til en hovedinngang, med en liten resepsjon. Der kunne det sitte en person med oversikt over hvor de forskjellige firmaene er, og muligheter for å ringe og høre om ansatte er tilstede, hvis kunder lurer. Jeg tenkte også at et av firmaene kunne lage en kreativ oversikt over hvor firmaene befinner seg, et slags kart. Kanskje med en liten smakebit over hva de forskjellige firmaene driver med.

En annen grunn til at jeg ville lage en slags resepsjon, er også for å lage et slags venterom for kunder, f. eks. hvis de vil vente på en ansatt for å følges til lokalene. Da kom ideen med et utstillingsrom/ venterom/ resepsjon. Hvilket rom er vel bedre å bruke som en teaser? Her kan hvert firma bidra med dekorasjoner, både for å pynte opp rommet, også for å vise hva de kan.

Inngangspartiet mente jeg var ganske viktig, når det gjaldt Kokeriet. Jeg ville at muligheten for rullestolbrukere/ bevegelseshemmede skulle ha en like lett ankomst, som alle andre. Derfor innså jeg at det var behov for en rampe. Jeg så for meg inngangspartiet med en gang vi fikk oppgaven, og da jeg fikk se der det var meningen at inngangen skulle være.
Underveis innså jeg at det var en dør rett ved siden av selve inngangspartiet, som skulle gå inn i en butikk, og den døra følte jeg måtte ta med. Derfor lagde jeg en trapp opp mot selve inngangspartiet, og en trapp mot butikkdøra. Jeg lagde en rampe på hver sin side av trappene, og jeg lagde en liten gang over fra hovedinngangen og mot butikkdøra. For å gjøre plassen større ved dørene, lagde jeg til automatiske skyvedører. Dermed hadde jeg lett tilgjengelighet for alle parter.


Siden jeg ville gjøre denne inngangen rullestol og bevegelseshemmede vennelig, ville jeg lage en pult til resepsjonisten, som tilsa nettopp dette. Derfor lagde jeg halvdelen av disken som lå mot inngangsdøra lavere enn den andre, for å være imøtekommende.




Den andre tingen jeg gjorde for rullestolbrukerne, og de som er svake til bens, er å lage en heis med trapp rundt, opp i lokalene over inngangspartiet.





Fargevalget gjorde jeg faktisk ut i fra stolen som resepsjonisten skulle ha, en turkis farge som er ganske nøytral. Derfra kunne firmaene gjøre som de ville, uten at det skal stå på farger.





Dette synes jeg var en litt morsom oppgave, og jeg synes det var morsomt å kunne inkludere alle.