fredag 12. november 2010

Foredrag i det BLÅ auditoriet

Ja da var det klart for å ha et lite foredrag i stilhistorie. Og mitt bidrag var en liten innføring i Arne Jacobsen og hans verk. Jeg aner ikke hvor lenge jeg stod med foredraget mitt, men jeg følte jeg fikk frem alle de viktigste punktene jeg hadde notert meg selv. Og jeg følte alt jeg gjorde et godt inntrykk og det er vel det viktigste : )

Siw var så snill og tok litt bilder som jeg kunne legge ut her :)

tirsdag 9. november 2010

Nytt program å lære

I den siste tiden har vi i forbindelse med stilhistorie, lært oss et nytt dataprogram : InDesign.
Dette programmet er et tekstredigerings program som brukes av journalister verden over.
Her kan vi sette bilder og tekst sammen på en ny og spennende måte, og det er bare fantasien som setter grenser på hva vi kan gjøre.
Som sagt tidligere jobbet vi med stiloppgaven i dette programmet, og fortsatt er det mye jeg må lære i disse programmene. Men heligvis har jeg flinke medelever og lærere, som er flinke til å finne løsninger : )
Første del av stilhistorien gikk ut på å lage en liten oversikt over en stilperiode i nyere tid, og jeg hadde om Nyrokokkoen.
Dette er en liten smakebit.
Del to av oppgaven var å skrive om en kjent person innen vårt fag. Jeg hadde om Arne Jacobsen.
Her er en liten smakebit av den oppgaven.

mandag 8. november 2010

Oppgave 3 - Våre foreldres stue

Oppgaven vi akkurat er ferdig med gikk ut på å innrede stuen til våre foreldre.
Her skulle vi måle opp og intervjue våre foreldre, finne ut hva de kunne tenke seg og IKKE tenke seg i stua si.
Jeg startet opp med å måle, og samtidig spurte jeg hva mamma kunne ønske seg, siden pappa ikke ville blande seg inn i saken.. Og hun hadde store planer! I stua er det mye trehvitt, og det ville hun bli kvitt. Uansett hva jeg gjorde, så MÅTTE jeg bli kvitt alt det trehvite!
Hun hadde også sikla lenge på en sofa med ørelappestoler i samme serie som hun måtte ha inn i rommet.
Hun hadde også ønsker om et nytt spisestuebord. Hun ønsket seg et kvadratisk bord meg plass til åtte rundt. Det skulle også være høyt, som et barbord med barstoler. Det var faktisk det vanskligste i hele oppgaven; å finne et slikt bord, for det var ingen av de vanlige møbelbutikkene som førte disse type bord, og mamma hadde ikke lyst til å betale all verden for det. men tilslutt snubla jeg over det på Finn.no, og til bare 9500 kr!
Hun ville beholde noen møbler, som salongbordet og lampebordet i samme serie. Hun ville også beholde bokhyllene, for de hadde hun nesten akkurat kjøpt inn, og de var akkurat slik hun ville ha dem .
Hun hadde også lyst på en stressless sofa, en såkalt funksjonssofa. En sofa som egentlig består av to lenestoler med konsoll i midten. Jeg klarte å finne en slik med samme type skinnfarge som i sofaen til litt over 9000 kr. Den var fantastisk god å sitte i også :)
Med belysning og greier, så var nesten alt i boks.
Da var det bare å designe hele rommet, og legge på farger, og da var oppgaven ferdig !
Dette er plantegningen over rommet
Og dette er oppriss av to av veggene med interiør på plass.