søndag 1. april 2012

Gjenopplivning av gammelt settebord

Jeg har lenge sett etter et lite bord jeg kan bruke ute på terassen sammen med grillen, slik at jeg kan ha mitt eget minikjøkken ute.
Jeg har tittet på nettet, jeg har sett i butikker, men det rette bordet har liksom ikke dukket opp.
Så en dag her, da jeg hadde vært med min mor og shoppet, så kjørte hun inn i garasjen som vanlig, og der stod det!! Der sto bordet jeg hadde lett etter!
Min mor arvet et stort framskap, og til det hørte det til et settebord. Det har bare stått i garasjen, uten at jeg har tenkt over det, i mange år. Og nå slo det meg at det kunne kanskje jeg bruke! Jeg spurte om jeg kunne få det, og joda, det hadde de tenkt å kaste egentlig, så jeg kunne bare ta det! Superflaks!
Jeg spurte min far om han kunne hjelpe meg og bære det i bilen min, og jeg dro hjemover med en skatt i bagasjen :)

Etter et par dager med ullent vær, så dukket sola opp, og den skulle være her en stund. Det deilige været gjorde at jeg fikk lyst til å være ute, og de nærmeste dagene hadde jeg heldigvis fri og. Så da dro jeg frem slipemaskin og pussepapir, og startet oppussingen av settebordet.


Her er utgangspunktet, et slitt og litt medtatt settebord.

Etter et par dager med sliping og pussing, litt grunning og maling og beising, så ble resultatet slik:



Den varme hvite fargen fikk frem de pent utformede bena, og detaljene ble kjempefine. Beisen fikk fram den sjarmerende strukturen i treet, og ga en myk og god glød.

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med resultatet. Jeg hadde nemlig tenkt å male alt hvitt, men da jeg begynte å pusse og slipe, så jeg at benkplaten var nydelig mønstret, så da ville jeg heller få frem dette. Jeg synes den varme hvite fargen passet kjempegodt med treets farge, selv om jeg brukte drivved beis. Hva synes du?

JUHU!

En av mine ideer er trykket på glanset papir!!
Her er beviset !
April utgaven av BoligPlus :D

*Klappe meg selv på skuldra*