fredag 1. oktober 2010

Godt igang :)

Ja, nå er det fredag, og jeg er godt igang med oppgaven. Jeg føler at denne oppgaven er skikkelig god, for her er det jeg som bestemmer og det er mitt rom :) Her kan jeg gjøre det jeg alltid har hatt lyst til. Jeg har alltid hatt mange ideer, men her ville jeg lage et østens preg, med lilla som hovedfarge. Jeg var innom Jysk på Vika senteret, og der så jeg et superkult sengeteppe, og skikkelig stilige puter, som satte hodet mitt i spinn om hvordan jeg ville ha det.






Her er sengeteppet og putene jeg har tenkt å bruke :)










Siden det er et stramt budsjett, tenkte jeg på å finne litt snasne ting på Finn.no, og jeg fant en masse flott!

 
Kommoden og nattbordene glir rett inn i det orientalske temaet jeg ønsker å skape, og stolen var utrolig stilig, og med det rette stoffet, blir det kjempekult  : )



Jeg søkte også litt rundt, og fant denne kjempefine lanternen på Ebay

Den er hele 50 cm høy, så den er ganske stor. Den er også elektrisk, så det er bare å plugge i kontakta så er jeg rett inne i ørkenlandsbyen : )







Mange gode ideer og produkter kommer rennende inn i huet mitt, og jeg har det kkjempegøy med oppgaven !
Bilder av rommet og flere produkter kommer!!

mandag 27. september 2010

Oppgave 2 - Oppussing av egne rom, med lavt budsjett.

I dag fikk vi utlevert vår neste oppgave, og det var så hyggelig som å pusse opp rmitt eget rom :)
Oppgaven gikk ut på at det skal være et stramt budsjett;  8000,- har vi til rådighet, og alt fra bunn av!
Meningen er at vi skal tenke miljøvennelig: gjenbruk og nytenkning er sentralt.
Gleder meg masse til denne oppgaven, og nå bærer det ut til loppemarked og bruktbutikker :)

Ekskursjon til Lillehammer

24 September var det duket for en liten fieldtrip, og vi slengte oss i et par biler og kjørte nordover. Dagens mål var Maihaugen. Der skulle vi få omvisning i noen av husene på boligfeltet, for å se litt på forskjellen mellom tidsepokene og måten de innredet på.

Vi var innom 1939- talls huset, også kalt funkishuset. Huset hadde det karakteristiske flate taket, og vinduene som var plassert i hjørner dette gjorde at det var ganke lyst i akkurat det hjørnet, men at det var mørk ellers i huset. Fargene var knæsje og mange. Innredningen var ganske typisk, og huset var preget av krigsperioden, ved at det hadde bodd leieboer der, og at det var trangbodd. Kjøkkenet hadde en del smarte løsninger, slik som "kjellerskapet". Det var et skap med hyller man kunne heise og senke ned i kjelleren til kjøling.

Vi var også innom 1950- talls huset, et ganske velstående sådan. Far i huset eide og drev skoforretning, og var ganske velstående. Huset var ganske stort og luftig hadde lysere farger, og hadde god plass. Huset hadde også et panoramavindu, som var veldig typisk for perioden. Kjøkkenet var stort og skinnende, og det var et låsbart (!) kjøleskap der inne. Huset hadde eget vaskerom, med klespresse og utslagsvasker. I andreetasje hadde de tre barna hvert sitt rom, og foreldrene et eget. De hadde do og bad separat, og tilsammen 5 vasker! Det synes jeg var litt sært, men sånn hadde de nå det.

Det siste huset vi var innom, var 1980- talls huset. Det bar fortsatt preg av 70-tallets farger og mønstre, men begynte å gå tilbake til de lyse enkle fargene igjen. Begynte å bli litt mer normalt, og litt mer dagligdags, det var mange som kjente seg igjen. Men badet var helt grusomt1 70- talls tapet og lilla dusjforheng!! Jeg hadde IKKE trivdes der for å si det sånn ^^,

Dagen gikk ganske fort, og til tross for det ufyselige været, var det ganske spennende : D