fredag 3. februar 2012

Lysfint gjenbruk

En stund siden jeg har vært innom ser jeg, men til gjengjeld kommer jeg sterk tilbake!

Jeg pleier å ta vare på mye rart, ting som er brukt, men som jeg kanskje "kan bruke senere".
I dag hadde jeg lite å gjøre etter at jeg hadde vært ute og lekt i snøen med Nitro i mange timer, så da tenkte jeg at jeg skulle gjøre noe jeg hadde tenkt på lenge: lage egne lys.
Trenden er jo å lage lys i pene tekopper osv, men jeg hadde så mye sennepsglass, sildglass, syltetøyglass osv liggende, at jeg vill bruke det. her er oppskriften på det jeg har laget:

Du trenger:Gamle glass (Sennepsglass/sildglass/syltetøyglass)
Rester av stearinlys
Gamle telys
Veke, hyssing går fint
Poseklyper
Blonder eller pene ting du vil pynte med

Slik gjør du:1. Sett en stor metallkjele på ovnen, halvfull med vann. Trenger ikke sterk varme, men nok til at det begynnner å boble. Deretter setter du en mindre kjele oppi.
2. Mens vannet koker opp, begynner du å smuldre opp stearinen, og sorterer etter farge, hvis du har mange forskjellige farger.
3. Klipp opp veken med nok monn til å sette en poseklype på toppen, slik at den ikke faller nedi. Klipp opp gamle telysholdere (aluminium) og brett de rundt enden på veken, slik at du får et lodd.
4. Begynn å smelt stearinen, og hell halvfullt opp i glassene. Hvis du vil ha lag på lag med farger, må du vente til det ene laget har størknet før du heller oppi en annen farge.
5. Putt oppi hele veken slik at det får et lag med stearin, og sett på klypa på toppen, og deretter er det bare å vente til det kjølner. Sett det gjerne kaldt, men ikke i kjøleskap eller ut.
6. Til slutt er det bare å dekorere med bloder, bånd, gamle smykker, eller hva du måtte ha lyst til! 

Her står lysene til størkning/avkjøling

 
Det er bare fantasien som kan sette grenser!


Håper dette var til inspirasjon ! :)