onsdag 9. mars 2011

Utplassering!

Da var tiden inne for litt avbrekk i hverdagen, og vi skulle settes ut til utplassering.

Jeg skal tilbringe min tid på Løten
Malerverksted, og siden uplasseringen var klar tidlig i november, har jeg hatt god tid på å glede meg : )



På møtet fredagen før jeg skulle utplasseres der,
sa sjefen at han skulle til Barcelona, og ville være borte
det meste av uka. Derfor var det nestsjefen, Lena,
som skulle holde styr på meg.



Dag 1
Dagen i dag har jeg tilbrakt i butikken, for å lære litt om materialer og utstyr. Jeg ble holdt i tømme av Grethe, som også "tvang" meg til å ta ting på sparket. Hun har en filosofi at man lærer av å gjøre, ikke se på, så dagen min gikk ut på å lære å blande maling, lære kassa, og sette ut varer for å bli kjent med hvor de stod, og hva de skulle brukes til.

Dag 2
I dag skulle jeg være med Lena rundt.
Dagen startet med en liten gathering på verkstedet, og deretter bar det utover til Hamar. Der skulle vi pynte opp etter at man har senket og lydisolert et tak i en leilighet. Utrolig morsom historie ^^, Etter at Lena hadde sparkla taket, og jeg hadde tatt alt fra veggene og teipet opp lister, dro vi en tur til trehørningen for å hente litt maling til Jane, som sprøytemaler bl.a. møbler.
Så gikk turen til Torghjørnet, hvor vi skulle se på en jobb som firmaet skulle legge et anbud på. Spennende!
Deretter gikk turen til Stange sykehjem, hvor en tapet hadde sprukket i et hjørne, laaaangt oppe på en vegg. Lena likte seg ikke der oppe, og det skjønner jeg! Det var langt oppe! Og som om det ikke var godt nok, så måtte hun til og med strekk seg!
Deretter dro vi tilbake til Løten, og det var den dagen.

Dag 3
I dag skulle jeg også være i butikken, og i det var faktisk litt trafikk, og jeg måtte klare meg selv i noen øyeblikk. Det gikk greit, men jeg ville ha Grethe i nærheten, for jeg ville ikke gjøre noen feil. Jeg følte jeg mestra blandemaskina litt bedre, og kassa gikk vesentlig bedre !

Dag 4
I dag satt jeg på med Knut og Ronny til Hamar, der jeg og Ronny skulle begynne å male i leiligheten hvor taket ble senket. Lena skulle på et møte, og kom senere.
I dag fikk jeg lov til å gjøre noe vettugt, og jeg malte oppunder taket, og langs lister.
Mens de andre tok et strøk på vegger og tak i soverom og stue, gjorde jeg dette. Skikkelig pirkarbeid, men helt greit for meg :) Det var morsomt å se hvor fort de andre jobbet med de forskjellige verktøyene og materialene. Skikkelig proffe ^^,
Dagen gikk fort, siden det var litt å gjøre, og jeg koste meg !


Her er noen bilder fra dagen

Her er utsikten på
soverommet og stua - >

Her maler jeg litt...Oxo på
meg selv : P

Ja, her maler jeg oppunder taket dah...


Her er utsikten ned mot gulvet, fra en vaklevoren
gammal malerstige :P

Dag 5
I dag skulle jeg slave under Grethe igjen da ^^,
Neida, jeg hadde det kjmpegøy i dag sammen
med Grethe, vi skulle nemlig prøve å finne en
farge som Raymond skulle bruke på en mur.
Det var lettere sagt enn gjort, men etter mange
timer fikk vi blandet oss til en farge tilnærmet lik.
Andre oppgaver jeg fikk, var å rydde og vaske et
renholdsrom som så ut som et bombet rom..
Varer kom, og var mye  å sette på plass.
I dag var det en del kunder, så jeg fikk øvd med
på å blande maling og produkter.

Morro med maling !

















Dag 6, 7 og 8
Helgen er over, og jeg er sørpe forkjøla! Startet litt på fredag med feber, og hele helga gikk med til sengestranding omgitt med berg av kleenex.. Jeg ble nødt til å ringe Berget og si jeg ikke kunne være med dem på en stund, da jeg var såpass sjuk at jeg måtte holde senga. 
Jeg måtte holde senga tirsdag og onsdag og, og da gikk jeg glipp av veldig mye... men men 
Tror jeg må ta lærer Inge på ordet å investere i litt heksemedisin for å holde forkjølelsen på avstand... 

Dag 9
I dag var jeg i form igjen, og kunne være med Lena ut på tur. 
Vi skulle til Asko i Brumunddal, hvor Lena holdt på med å male en korridor på 77 meter! 
Den var laaaaaaang! Hun hadde malt halve veggen, så da skulle jeg få rulle den andre halvparten. Først skulle Lena tapetsere en bitteliten vegg, og deretter male over den. Hun gjorde det så utrolig fort og det så så latterlig enkelt ut, at jeg fikk ufattelig lyst til å gjøre noe slik selv ganske snart!
Jeg gikk i gang med å rulle etter å ha sett på dette, og Lena malte øverst mot tak, og nederst mot lister. Dette tok omtrent hele dagen, det var så ufattelig lang korridor.
Da jeg var ferdig med å rulle, fikk jeg i oppdrag å pusse ned alle dørene langs korridoren, for de skulle også males. Etter dette var dagen over, og vi kunne dra hjem.


Her er korridoren, og leeeengst inne står Lena og maler, ca halvveis :P
 Dag 10
Siste dag med utplassering, og i dag skulle jeg være med og Jonas.
Vi skulle til en leilighet i Brumunddal, som skulle helrenoveres.
Jeg brukte hele dagen på male karmer og lister, det var ufattelig mange dører i den leiligheten, og den var liten...

Etterord
I denne perioden har jeg lært ganske mye nyttig, praktiske ting.
Menneskene som har "passet" på meg og lært meg, har vært kjempesnille, og jeg må si at jeg er kjempe glad for å ha fått sjansen til å være utplassert på Løten malerverksted.
Skulle gjerne vært der lenger, fått vært med på litt mer forskjellige oppdrag, men kanskje jeg senere får vært med på det.
Alt i alt vil jeg si at jeg har fått masse utbytte, og jeg er veldig glad for at vi fikk hele to uker til utplassering : )
 

Olavsgaard

I 4 uker har vi hatt i oppgave å innrede øverste etasje i huset Olavsgaard, bygget av Boligpartner. Her skulle vi ta for oss vindfang, gang, 2 soverom, stue, kjøkken, bad, toalett og veranda.
Boboerne bestod av to voksne, og to tenåringer. Eldstemann på 17 hadde sin egen hule i underetasjen, som vi ikke skulle bry oss om.
Siden huset er bygget etter gammel stil, ville jeg at innsiden skulle matche utsiden, selv om det er moderne.
Snitt av køyseng på pikerommet
Det aller første jeg ville konsentrere meg om, var jenta på 12 sitt soverom. Det var såpass lite, at jeg regnet med å jobbe en stund med det, for å bli fornøyd.
Jeg laget mange skisser og ideer, men etter å ha tenkt grundig over hva jeg selv ønsket/ trengte da jeg selv var 12, bestemte jeg meg for køyeseng. Jeg ville bygge den selv, for å få det slik jeg selv ville. Jeg ville legge i hyller, både ved stigen og i hodeenden, og jeg ville ha en benk som satt sammen med sengen. Jeg synes det var kjempegøy å designe mitt eget møbel, og jeg følte jeg fikk frem stilen og utrykket jeg ville få frem i rommet.

I kjøkken, stue og foreldrenes soverom valgte jeg innredning i stil med huset, med dekorasjon som går igjen. Siden jeg ville at utsiden skulle matche innsiden, tak jeg detaljen med kors i møne på huset. Fargene ville jeg skulle være duse og rolige, men også lyse. Jeg ville at det skulle være stilrent, men også at det skulle være mulig for familien å sette sitt eget preg.

Snitt av baderomsløsning

På badet synes jeg det skulle være et rolig og varmt uttrykk, og her valgte jeg også å bygge litt. Jeg satte inn innebygget do, og lot kanten være en del av "doopplevelsen", nemlig at jeg bygde en kant til oppbevaring for dorullholder,blader osv. Videre bygget jeg inn vaskemaskin og tørketrommel, med hyller over, og dusjen bygget jeg inn. I mellom dusj og vask/ tørk tenkte jeg at oppheng av vasket tøy måtte være lurt, så jeg satte inn tørkesnorer.



Ute på verandaen ville jeg gjøre et avslappet og stilig uttrykk, og valgte rottingmøbler i brunt, med store, hvite puter.

Denne oppgaven synes jeg var kjempegøy, mange rom på en gang, og morsomt å måtte tenke helhet. Men jeg synes vi fikk veldig god tid på det, kunne holdt med 2 uker, for å holde interessen og gutsen oppe :)